Musikgruppen "Musik från fem sekler"

Hallå! Du som studerar på musikhögskola, tänk på att spela tillsammans med dina studiekamrater! Bilda ensembler och känns det bra, så låt samarbetet fortsätta efter utbildningens slut!

Hilding Hallnäs - Tre Fantasier

Jag började studera klassisk gitarr för Per-Olof Johnson vid Musikhögskolan i Malmö, hösten 1970.
Det första studieåret fick jag spela mycket enkla stycken. Per-Olofs avsikt var att jag skulle ”förfina min tonbildning”. Repertoaren var Per-Olofs egna arrangemang på svenska folkvisor och Hilding Hallnäs 12 Preludier för gitarr.

Har du koll på tillbehören?

Med spänning väntar jag på att få gå in på scenen och spela min finalkonsert i Danska Radions konsertsal……….

Klockan är åtta på kvällen den 28 februari 1975 och jag är kvalificerad för final i den Nordiska Gitarrtävlingen i Köpenhamn. Det känns fånigt att tävla i musik, men min gitarrlärare professor Per-Olof Johnson på Musikhögskolan i Malmö, har tjatat på mig att ställa upp. Så varför inte, det blir säkert en nyttig erfarenhet.

Ulf G. Åhslund - En sann inspiratör

En gång i mitten av 60-talet, spelade gitarristen Ulf G. Åhslund en skolkonsert i min hemort Hyltebruk. Jag var där, i gamla sunkiga biografen FORUM, tillsammans med alla elever och lärare från Hyltebruks realskola.

Ulf G. Åhslund var en mycket karismatisk artist och hans framträdande blev otroligt uppskattat och följdes av dånande applåder, som aldrig ville ta slut.

Det förlösande gapskrattet

Vilken lyx! Rikskonserters producent hämtade mig med bil utanför min bostad på gamla väster i Malmö. Hon var hårt sminkad och i bilen på väg till spelningen frågade hon mig lite provocerande; ”är inte det där med klassik gitarr, egentligen förfärligt tråkigt?”.